Ordførerens info uke 32

4 aug

Det har vært nok en fin uke – med mye godvær. Vannforbruket har også naturlig nok ligget på grensa i forhold til hva som kunne tåles, men etter at kommunen gikk ut med en oppfordring om begrense forbruket, har det gått fint.

I forrige uke kom NHO’s Kommune-NM. Målingen baseres på kommunenes attraktivitet og vekstkraft, basert på 18 ulike indikatorer knyttet til arbeidsmarked, demografi, kompetanse, lokal bærekraft og kommunal attraktivitet. Her har Fosen tradisjonelt ligget svært lavt – og det gjør vi fortsatt.  Rissa ble nummer to på Fosen, etter Ørlandet – med 219-plass.

Det er vi selvsagt ikke fornøyd med. Men det er noen lyspunkter. Det som er positivt på målingen er at trenden for Rissa sin del har snudd, og at vi de 2 siste årene har steget 55 plasser, desidert mest på Fosen. Nesten alle Fosen-kommunene stiger på kåringen.

Arbeidsledigheten i Rissa er høy i sommer. Vi er helt oppe i 6,9 %, som skyldes at NorYards ikke har skip til utrustning ved verftet. Sist vi hadde tilsvarende tall, var ved nyttår 2010/11, da det også var stille ved verftet. Denne situasjonen vil vi få fram til neste ankerhåndterings-fartøy for Nordenfjeldske (Søsterskipet til Boa Bison) kommer – mest sannsynlig i starten av november. Vi samarbeider med verftet på EU-prosjekt og andre prosjekt for å bøte på situasjonen.

En viktig jobb i høst blir å få på plass formidlingsbygget på Kystens Arv – det nye museumsbygget. Det er kun fylkeskommunen det står på nå. Andelen fra stat og kommune er klar.

Det var svært positive signaler også fra fylket rett før sommerferien, så vi håper den siste brikken også kommer på plass – slik at vi kan sende bygget ut på anbud.