Ordførerens info uke 33

11 aug

Den fantastiske sommeren har ikke gitt seg, men nå begynner det for mange å nærme seg ferieslutt og skolestart.

Hvert år imponerer Rissas skyttere på Landsskytterstevnet. Årets stevne i Sandnes var intet unntak. Espen By Dyrendahl ble beste trønder av samtlige på baneskytinga, nest beste ungdom og fikk NM-sølv i skogsløp – og Tore Veie var med på kongelaget, i tillegg til mange andre gode resultat fra Rissa Skytterlag. Imponerende!

Lørdag gikk Leiradagen av staben – i strålende finvær.

I forrige uke hadde Fosna-Folket en reportasje om hvordan barnehagedekningen var i de ulike Fosen-kommunene. Leksvik var desidert best, mens Rissa lå midt på treet. 90,6 prosent av barna mellom 1-5 år hadde barnehageplass hos oss i 2013. Det må forbedres. God barnehagedekning er viktig for å trekke småbarnsfamilier til kommunen. Det har vært en god økning de siste åra, fra 82 prosent dekning i 2009.

Det jobbes med å få opp andel med barnehageplass for framtida. Akrobaten barnehage på Stadsbygda har nå 18 barn (ekvivalenter) fra 1.8.14 – og om ett år står Tryllefløyten musikkbarnehage AS i Rissa sentrum (36 ekvivalenter fra 1.8.2015) klar. Tryllefløyten regner med å starte byggingen av ny barnehage nå i løpet av høsten!

Da er Servi Cylinderservice godt i gang med byggingen av den første industrihallen sin, og om ikke lenge vil forhåpentligvis også finansieringen av videre utbygging komme på plass.

Mandag i neste uke er det et strategi- og oppstartsmøte for Vikingbase. Arbeidet med reguleringsplanen er allerede startet.

Onsdag kommer mange av våre nye landsmenn i Rissa og Leksvik til rådhuset, der de ønsker å bli informert om nytt fra kommunen, med hovedvekt på jobbmuligheter framover. Onsdag er det også samling i det nye bedriftsnettverket – sammen med Leksvikmiljøet.

Lørdag er det klart for Rissamartnan. Nytt av året er at kommunen deltar med egen informasjonsstand. Det er også laget ei egen martnadsavis i år. Her er linken til den:

http://avis.rissamartnan.no/