Ordførerens info uke 35

25 aug

Da har vi hatt en uke med skolestart, og der aktiviteten er tilbake for fullt etter en flott sommer. Montessoriskolen i Skaugdalen åpnet også på mandag. Skolen har 14 elever som skal gå i 1. til 7. klasse.

Det er mange byggeprosjekt på gang, og her er en liten oppdatering på noen av dem: Tryllefløyten Barnehage, som skal ligge ved siden av Sanitetens 14 nye eldreboliger, har fått endelig klarsignal på at finansieringen er på plass. De regner med at byggestart blir i løpet av september. Barnehagen blir ganske stor, 36 barn (ekvivalenter). Det er kun lokale entreprenører som er valgt, og det er Sand Bygg AS som er hovedentreprenør. Gratulerer!

De to nybyggene for oppfølgingstjenesten på til sammen 16 leiligheter har ligget ute på anbud en stund, og frist for innlevering er mandag denne uken (25/8) kl 14.00. Det blir svært spennende å se hvem som har gitt tilbud, og hva som blir prisen på byggene.

Anbudsfristen til Blålysbygget ved Europris går ut på tirsdag kl 14.00. Det blir også spennende. Dette nybygget skal romme både ambulansetjeneste og brann (TBRT).

På fredag var det møte med Museene i Sør-Trøndelag (MIST) om det nye museet/formidlingsbygget på Kystens Arv. Byggekomite ble satt ned, og vi har kommet så langt i prosessen – at det ble bestemt at vi går i gang med anbudsprosessen.

Onsdag kveld var det Trønderlagskveld i Trondheim. Her hadde elever fra Rissa Videregående skole laget – og framførte – et kåseri/monolog om kystkulturen med inspirasjon fra Bojer og Siste Viking. Fantastisk flott – og enormt god Rissareklame. Stor takk til de flinke elevene!

Torsdag var formannskapene i Trondheimsregionen samlet på Hell, og tema for dagen var næringslivet. Jeg hadde den takknemlige oppgaven å fortelle om alt som foregår i Rissa på næringslivsfronten. Vikingbase og aktiviteten rundt dette arbeidet var selvsagt også en viktig del av presentasjonen – med nytt bedriftsnettverk sammen med Leksvikmiljøet på Olje og gass.

På fredag var kommunestruktur diskusjonstema, og Fylkesmann Jørn Krogh holdt et glimrende innlegg om hvordan vi må passe på å rigge oss i Trøndelag – for å bli en region med slagkraft og vekstkraft for framtida. Formannskapet i Leksvik var selvsagt der også, og vi hadde mange gode uformelle diskusjoner om samarbeidet Rissa/Leksvik.

Mandag denne uken er det møte med Marine Harvest og et møte om EU-prosjektet vi har sammen med bl. annet Ungarn på småskala næring/kortreist mat. Tirsdag er det møte hos fylkesmannen – også om kommunestruktur, sammen med Jan Tore Sanner. Det er også møte i strategigruppen for Hysnes Helsefort og møte med foreldregruppen om nybygget til oppfølgingstjenesten. Da vet vi prisen på bygget, og husbanken informerer.

Onsdag kommer Venstre-leder Trine Skei Grande til Hysnes Helsefort; Et viktig ledd i det tverrpolitiske arbeidet for å bevare Helsefortet. Senere på dagen skal vi presentere Rissa kommune for de første 100 nyansatte ved Ørland Hovedflyplass. Det blir å informere om bo- og arbeidsmuligheter, nærhet til Trondheim, 12 minutt med Hurtigbåt til Brekstad, de livskraftige, flotte grendene våre, frivilligheten, næringslivet og mye, mye mer. Etterpå tar jeg på meg Fosen Regionrådshatten og informerer om alle mulighetene – og alt som skal skje framover på Fosen. Torsdag er det møte i formannskapet. Av sakene som behandles er Økonomi – og handlingsplan 2015 – 2018 og salg av Messebygget Hysnes. Vi drøfter også videre arbeid med næringsutvikling og kommunestruktur.

Fredag er det møte med Statens vegvesen og Fylkeskommunene – som en oppfølger til at vi i forrige uke sendte en skarp bekymringsmelding om tilstanden på fylkesveiene i Rissa kommune. De dårligste veistrekningene må utbedres umiddelbart!