Ordførerens info uke 44

27 okt

Mandag var det møte i Leksvik for å diskutere AtB sitt kuttforslag til hurtigbåten Vanvikan – Trondheim. Tirsdag ble Einar Strøm og jeg intervjuet av Klassekampen om kommunestruktur. Morsomt at samarbeidet med Leksvik også registreres av nasjonale medier.

Deretter var det bedriftsbesøk på Servi Cylinderservice, der vi fikk omvisning i hall 6 som nesten er ferdigbygd, samt at byggingen av hall 7 er i gang. Daglig leder, Håvard Fjellvær, fortalte om stor planlagt omsetningsvekst framover, og at dagens arbeidsstokk på 91 ansatte vil om få år økes med 20 i tillegg.

Tirsdag besøkte vi også det nye anlegget til Marine Harvest på Rødberg sammen med en delegasjon fra Nærings- og fiskeridepartementet. Dette anlegget er nå et visningsanlegg, med flotte fasiliteter for besøkende.

Torsdag var det ferdigbefaring på Skauga-prosjektet. Dette arbeidet har virkelig gått fort. Vi hadde også besøk fra Sør-Trøndelag fylkeskommune – og vi var på befaring på Dønndalsveien og Sund-Bradden. Begge disse fylkesveiene er i elendig forfatning. Deretter gikk ferden til Ofaret, der et samarbeidsprosjekt for å utbedre denne veistrekningen ble diskutert.

Fylkeskommunen ville også se hvordan det gikk med mudringa i Junkerbukta, Hasselvika. Der er de i gang, etter at det ble funnet granater. Hurtigbåtkaia skal etter planen være på plass 15. desember.

Fredag var det seminar om videregåendeskolene i Sør-Trøndelag (Skolebruksplan 4).

Mandag er det eiermøte i Trønderenergi. Et av temaene her vil være hvilke selskap som skal kunne kjøpe Trønderenergi-aksjer framover.

Torsdag er det formannskapsmøte. Tema på dette møtet blir budsjett 2015, eierskapsmelding Noris, vann på Hermstad, boligbygging i Rissa kommune og strategi for salg av eiendommer på Hysnes.