Ordførerens info uke 50

7 des

Følgende vil jeg trekke fram: Kommunestyremøte med budsjett og møte i Trondheimsregionen denne uka.

Da nærmer julen seg med stormskritt, og det er julemarked lørdagene fremover flere steder i kommunen.

julelys

Det er hektisk møtevirksomhet med Leksvik, og vi håper vi vil klare å sende søknad før jul. Husk å send inn det navnet du ønsker på den nye kommunen – innen 13. desember til postmottak@rissa.kommune.no

Navn

Det går godt på Fosen Yard. Verftet er betalt, og samarbeidet med Hurtigruten er meget godt. Det jobbes med vann/fiber til Hermstad. På Stadsbygda gjøres tomta klar for å bygge Norges flotteste Kystkulturmuseum. En del av underleverandørene er lokale, blant annet Petter Bakøy (Hovedentreprenør), Pallin (grunnarbeid), Dahle Rørservice og Elpro.

KystensA

Mandag og tirsdag denne uken er det avslutningskonferanse i et prosjekt vi har vært med på, «Saman om ein betre kommune». Vårt prosjekt inn har vært omdømmeprosjektet, som vi har fått mye ut av, og som lever videre med ny form.

saman

Onsdag var det ordførersamling hos fylkesmannen; og medlemsmøte i Fosen Industriforum. Her orienterte Telemarksforskning om Nærings NM 2015 og utviklingen på Fosen. Fosen går opp fra 80. til 75. plass av 84 regioner i Norge. Det er fortsatt alt for svakt. Mens arbeidsplasser i privat sektor for Norge samlet har økt med 20,2 % siden 2000, er tallet for Fosen kun 1,8 %. Her har vi en jobb å gjøre!

FosInd

Torsdag var det folkevalgtopplæring for kommunestyret. Mandag møter Rissa og Leksvik fylkesmannen om kommunesammenslåing. Tirsdag er det møte i Næringsalliansen på Fosen og møte i arbeidsutvalget til Fosen Regionråd. Onsdag er det 2 møter angående flyktninger.

Torsdag er det kommunestyremøte. Den ene saken er opprettelse av et kommunalt foretak som får ansvar for kultur- og kulturbasert næringssatsing i Rissa kommune fra 1. mai 2016. Neste sak er å øke rammen for nye Åsly skole med kr 1,5 mill, slik at alt nødvendig sceneteknisk utstyr og A/V utstyr til både aula og auditorium blir med. Hovedsaken i møtet er å vedta budsjett, økonomi- og handlingsplan. I innstillingen fra formannskapet ligger videreføring av legekontor i Råkvåg inne, samt at 4 punkt om skole, barnehage og kultur skal vurderes. I investeringsbudsjettet ligger følgende økninger inne: 1 million til Kystens Arv og 1 million til fibersatsing. Prosjektbeskrivelse for sammenslåing Rissa – Leksvik skal vedtas.

Fredag er det møte i Trondheimsregionen i Vanvikan. Saker som skal opp her er: innvandrings- og flyktningesituasjonen, samferdselspolitisk fundament, regional transportplan, regional planstrategi og strategisk næringsplan.