Ordførerens info uke 12

21 mar

Følgende vil jeg trekke fram denne uken: Omstillingsprosjekt, flyktningekonferanse, formannskapsmøte i Trondheimsregionen – og ønske om en riktig god påske til alle sammen!

Mandag og tirsdag var vi på oppstartskurs i forbindelse med omstillingsprosjektet for Indre Fosen. Et sårbart næringsliv og usikkerhet ved store bedrifter i kommunene gjør at vi jobber for et omstillingsprosjekt med et 6-årig løp. Over statsbudsjettet ble 3 millioner avsatt til Rissa kommune, og vi ønsker at det videre løpet blir i samarbeid med Leksvik. Et svært interessant og lærerikt kurs i regi av Innovasjon Norge. Både Nord- og Sørtrøndelag fylkeskommune deltok også.

Omstill2

Tirsdag og onsdag var det samling om flyktninger. Bosetting, opplæring, integrering, arbeidspraksis og norskopplæring var sentrale tema. Det er svært viktig for Rissa kommune å lykkes med god integrering av de flyktninger vi har tatt imot – og de vi skal ta imot i framtiden.

Flyktning

Onsdag kveld hadde Rissahallen årsmøte. En meget velfungerende organisasjon som skal ha kreditt for det arbeidet de gjør. Ny Basishall var selvfølgelig et viktig tema på møtet. Forespørselen ligger ute, og etter planen starter byggingen allerede i mai. En egen kake var laget for anledningen.

hall-kake

Torsdag og fredag var det felles formannskapssamling for Trondheimsregionen. Strategisk næringsplan, samarbeid med kunnskapsmiljøene, kommersialisering av teknologi, strategi for næringsarealutvikling, gründerperspektivet og mye annet spennende ble diskutert. Rissa ble trukket fram som en foregangskommune i arbeidet med næringslivet, og næringslivet i Indre Fosen ble flere ganger trukket fram under konferansen.

Trhreg2

Et fyrverkeri av en oppsetning, «I Blanke Messingen», med forestillinger både før og etter påske i Vanvikan Samfunnshus anbefales på det sterkeste. Ellers ønsker jeg dere alle en riktig god påske!

Blanke