Ordførerens info uke 34

21 aug

Følgende saker vil jeg trekke frem denne uken: Stor aktivitet på Kystens Arv i forbindelse med «Den siste viking», feiring av Unicare Helsefort og stor næringskonferanse for Indre Fosen i kommende uke.

Da er jeg for fullt tilbake etter en fantastisk flott sommerferie, og mye spennende har skjedd siden forrige info.

En stor og viktig nyhet tidlig i sommerferien var at Unicare starter opp på Hysnes. Det har vært et knallbra team som har jobbet med denne prosessen, og ved å kombinere kompetansen og erfaringene fra gamle Hysnes Helsefort med Unicares kompetanse, filosofi og driftsmodell vant vi anbudet.

Avtalen med Helse Midt-Norge RHF innbefatter 38 plasser fordelt på delytelsene CFS/ME, hjerneslag og traumatiske hjerneskader, kronisk muskel- og bløtdelssmerte og sykelig overvekt barn/ungdom/voksne; og vil gi mer enn 40 arbeidsplasser.

Ellers har det vært stor aktivitet på Kystens Arv og «Den siste viking» den siste tiden. Det flotte nye bygget har ført til stor aktivitet, og det har vært svært mange besøkende der i sommer. Flo & Fjæra har, med sitt lokalmat- og drikke-konsept blitt et særdeles godt tilskudd til satsingen på Kystens Arv.

Forrige torsdag var det premiere på kystspelet, og både utenriksminister og kulturminister var med i arrangement knyttet til dette. Et av høydepunktene var da utenriksministeren hadde lesestund for barna om marin forsøpling.

Kulturministeren kom med en gave til museet på 1 million. Den kommer særdeles godt med. Årets utgave av «Den siste viking» er utrolig flott. 5-er i Adressa, og veldig gode tilbakemeldinger fra de som har sett den. De som ikke har hatt anledning til å se den ennå, kan bare glede seg!

Fredag arrangerte Fosen Regionråd to seminarer etter hverandre, først om Fosen sin plass i nye Trøndelag. Deretter et samferdsels-seminar der bru over Trondheimsfjorden var hovedtema. To meget gode seminar, med mange viktige diskusjoner.
I Fosenbrua jobbes det godt med analyser som gir svar på hvordan vi skal lykkes med dette prosjektet; finansieringsanalyse, gods- og logistikkdata, trafikkanalyser, etc. Tunell-prosjektet til orkdalsregionen ble også presentert, men de har ikke kommet så veldig langt i sine utredninger.

Lørdag var det Rissamartna. Som vanlig godt besøkt, med hyggelige mennesker og god stemning – og flotte innslag fra scenen. Martnadsfesten om kvelden ble også en stor suksess, med ca 1000 solgte billetter.

I midten av september starter rivingen av Mælan skole, og vi bør være i gang med byggingen i november. Fire entreprenører var med og konkurrerte om pris og design og valget har falt på Consto. De forhandler nå med underleverandører; mange av dem er lokale. Hele prosjektet er budsjettert til 90 millioner kroner inklusive moms.

Førstkommende onsdag arrangerer Indre Fosen stor næringskonferanse på Kystens Arv, med mange spennende foredragsholdere. Dette blir også startskuddet for omstillingsprosjektet for Indre Fosen. Viktig at alle fra næringslivet vårt deltar her.


Torsdag møter vi Unicare for å feire og diskutere veien videre. Vi planlegger også et åpent informasjonsmøte, der innbyggerne blir bedre kjent med Unicare, og der de som er interessert i jobb ved Helsefortet får vite om alle tilbudene og mulighetene som finnes i Hasselvika og Indre Fosen.

Søndag er det familiedag i Vanvikan.