Minneord i Magne Sandøys begravelse

14 sep

Dette er minneordet som ordfører Ove Vollan formidlet i Magne Sandøys begravelse, fredag den 14. september 2012 i en fullsatt Ramsvik kirke.

Forrige mandag fikk vi den triste beskjeden om at Magne Sandøy var gått bort. For Rissa kommune har han betydd svært mye. Han har bidratt til å sette kommunen – og spesielt Råkvåg på kartet.

Han er kjent, ikke bare i Norge, men også i flere land i Europa, igjennom utstillingene sine. Og opp gjennom årene har han fått en rekke priser og utmerkelser. Vi som kommune ønsker å hedre Magne, og bidra til at kunsten hans og minnene etter Magne bevares for ettertiden. Vi har hatt et nært og godt forhold til Magne. Han satte stor pris på kommunen sin.

Han var med og startet Rissa kunstforening, og han var med og startet «Bryggeutstillinga», som har betydd utrolig mye for Råkvåg, og som han var kunstnerisk ansvarlig for helt frem til det siste året.

Både i livet til Magne og i kunsten hans var det store kontraster mellom lys og mørke – men med mange lune, humoristiske innslag. Magne var en særdeles snill og raus person, han var ikke veldig opptatt av å forlange, og det han likevel fikk – ga han mye godt videre til veldedige formål.

For meg var Magne en interessant person, med massevis av lun humor, og det var spennende å sitte sammen med Magne og se på symboler i bildene, som ofte ikke var like enkel å oppdage ved første øyekast. Magne hadde en utrolig fantasi.

Jeg tror ikke vi skjønner hvor stor kunstneren Magne Sandøy er.

Vi lyser fred over ditt minne.

Takk for alt – Rissa kommune.

Ove Vollan, Ordfører, Rissa kommune