Ordførerens info uke 7

10 feb

Det har vært en travel uke med mange møter. Mandag var det møte om prosjektorganisering av jobbing i forbindelse med ny kampflybase på Ørlandet, møte med ledelsen i Leksvik og styremøte i Rissa Utvikling. Tirsdag besøkte vi Råkvåg sykehjem og om kvelden var det møte med statsministeren, der jeg fikk stilt en del spørsmål om kommunestruktur og samferdsel.

Onsdag var det diverse bedriftsbesøk, møte om bru over Trondheimsfjorden og årets første møte i effektiviseringsutvalget. Torsdag var det informasjonsmøte om vindkraftutbygging – hvilke muligheter er det i dette prosjektet for vårt næringsliv.

Torsdag kveld var det åpning av Stadsbygd Sparebankhallen. En stor og viktig begivenhet med over 500 frammøtte. Utrolig bra at vi har frivillige lag og organisasjoner som er villig til – og i stand til – å ta et slikt løft, vise et sånt samfunnsansvar og ikke minst en sånn dugnadsånd. Imponerende!

Torsdag var det et flott oppslag i Adressa med tittelen «Lille Rissa knuser Trondheim på nett», der det står om at vi er landets tredje beste kommune på sosiale medier.

Fredag hadde vi det første, forberedende jurymøte i forbindelse med ny-skolen. Fredag 14/2 får vi konkurransedokumentene fra de 4 grupperingene som er med, og evalueringsarbeidet vil foregå fram til 14/3.

Som første kommune på Fosen, starter Rissa kommune nå opp med Bedriftsidrettslag – for å fremme fysisk aktivitet og trivsel for Rissa kommunes ansatte. Stiftelsesmøtet avholdes mandag 10. februar kl. 1700 i Storsalen Rissa Rådhus.

Tirsdag er det kommunestyremøte med en rekke spennende saker: Regionalt næringssamarbeid på Fosen, Strategidebatt om kommunestruktur på Fosen (der innstillingen går på at Rissa kommune prioriterer å utrede kommunesammenslåing med Leksvik kommune – men at vi er med på å utrede en felles kommune på Fosen.), Samferdselspolitisk fundament for Trondheimsregionen (der vi sier at Trondheimsfjordbrua er et prosjekt som er viktig ikke bare for Rissa og Fosen, men for hele Trondheimsregionen), og drøftingssak om Rissa kommunens prosjekter i Fosenvegene AS – med innledning fra Statens vegvesen. Og så har vi fått inn to interpellasjoner, en om reservasjonsrett for fastleger og en om jordvern.

Onsdag og torsdag er det strategikonferanse og fylkesmøte i KS (Kommunesektorens organisasjon), og fredag er det møte i Trondheimsregionen.