Ordførerens info uke 20

12 mai

Mandag til onsdag forrige uke var vi i Brussel og Nederland for å lære mer om alle EU-prosjekt og alle EU-programmene det er mulig for oss i kommunene å delta på. Vi er fra før med i ett prosjekt, 2 nye er på vei, og ideer til nye prosjekt kom også fram i løpet av turen.

Torsdag var vi på bedriftsbesøk på Lerøy Midt – en bedrift i Fevåg som opererer i en spennende bransje. De leverer årlig 2 millioner laksesmolt til oppdrettsanlegg, og de fortalte oss om sine spennende framtidsplaner.

Mandag morgen blir det møte med Kystens Arv. Tema blir det positive vedtaket som MIST gjorde forrige uke – om utbygginga ved museet. Deretter er det generalforsamling og eiermøte i Trønderenergi. Her blir det spennende å se om selskapet åpner for at vi som ønsker å selge aksjer – kan selge dem til KLP. Det blir også spennende å se hvor stort årets utbytte blir.

Tirsdag er det kommunestyremøte. Tema er tidsplan for utredning av oppvekstsenter ved Fevåg/Hasselvika skole, Landbruksplan 2013 -2016, selskapskontroll Trønder-Energi, handlingsplan Fosen barneverntjeneste 2014-2017, helsefremmende og forebyggende arbeid, nye Åsly skole og muligheter gjennom EU-prosjekter.

Onsdag og torsdag er det markering av 200-årsjubileet på slottet – med alle landets ordførere invitert. Spennende!

Nord-trøndelag fylkeskommune, Rissa og Leksvik har fortsatt ikke fått skikkelig informasjon fra AtB/Sør-Trøndelag fylkeskommune om Hurtigbåten Trondheim – Vanvikan. Men førstkommende fredag skal Rissa kommune og Fosen Pendlerforening i møte med Sør-Trøndelag fylkeskommune/Trondheim kommune om elbil og parkering Flakk-Rørvik.

Da gjenstår det bare å ønske alle en fin 17. mai og jubileumsfeiring!